Příprava trofejního úlovku

Má-li být Váš úlovek kvalitně vypreparován, je nezbytné tomuto účelu podřídit zacházení s rybou. Vylovujte rybu za pomoci podběráku s jemnou síťovinou a zabraňte tak poškození ploutví. Neukládejte rybu do vezírku. Rybu po ulovení zabalte do mokré utěrky a tupým úderem zabijte. Rybu nezabíjejte ostrým úderem do hlavy, nebo nožem. Rybu v žádném případě nekuchejte, v případě oddělení hlavy k preparaci lze vyvrhnout vnitřnosti až po odříznutí.

PRO PREPARACI HLAVY ODDĚLTE CELOU PRVNÍ TŘETINU TĚLA (viz obrázek) a tento materiál dodejte k preparaci. Vše ostatní je špatně.

DOBŘE
priprava pro preparaci dobra
ŠPATNĚ
priprava pro preparaci spatna

V případě přípravy na preparaci celé ryby neprovádějte vykuchání vůbec. VYKUCHANOU CELOU RYBU VÁM K PREPARACI RACI V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEPŘIJMU !
Objednávky na preparaci ryb přijímám osobně telefonicky, nebo prostřednictvím elektronické pošty. Rybu sami nekonzervujte, dovezte ji čerstvou, nebo ji nechte hluboko zamrazit.

JSEM SPECIALISTA NA PREPARACI RYB. NEPREPARUJI ŽÁDNÉ OSTATNÍ SKUPINY ŽIVOČICHŮ. UPOZORŇUJI, ŽE ŽRALOCI, REJNOCI APOD. JSOU PARYBY A ŽE JE NEPREPARUJI A NEPŘIJÍMÁM !