Příprava trofejního úlovku
Má-li být Váš úlovek kvalitně vypreparován, je nezbytné tomuto účelu podřídit zacházení s rybou. Vylovujte rybu za pomoci podběráku s jemnou síťovinou a zabraňte tak poškození ploutví. Neukládejte rybu do vezírku. Rybu po ulovení zabalte do mokré utěrky a tupým úderem zabijte. Rybu nezabíjejte ostrým úderem do hlavy, nebo nožem. Rybu v žádném případě nekuchejte, v případě oddělení hlavy k preparaci lze vyvrhnout vnitřnosti až po odříznutí.
PRO PREPARACI HLAVY ODDĚLTE CELOU PRVNÍ TŘETINU TĚLA (viz obrázek) a tento materiál dodejte k preparaci. Vše ostatní je špatně.
DOBŘE |
![]() |
ŠPATNĚ |
![]() |
V případě přípravy na preparaci celé ryby neprovádějte
vykuchání vůbec. VYKUCHANOU CELOU RYBU VÁM K PREPARACI RACI V ŽÁDNÉM
PŘÍPADĚ NEPŘIJMU !
Objednávky na preparaci ryb přijímám
osobně telefonicky, nebo prostřednictvím elektronické pošty. Rybu
sami nekonzervujte, dovezte ji čerstvou, nebo
ji nechte hluboko zamrazit.
JSEM SPECIALISTA NA PREPARACI RYB. NEPREPARUJI ŽÁDNÉ OSTATNÍ SKUPINY ŽIVOČICHŮ. UPOZORŇUJI, ŽE ŽRALOCI, REJNOCI APOD. JSOU PARYBY A ŽE JE NEPREPARUJI A NEPŘIJÍMÁM !